overons

 

KBO Bovenkerk-Aalsmeer

Kent u de KBO Bovenkerk-Aalsmeer? Onze vereniging is voor iedereen van 50 jaar en ouder en al meer dan 65 jaar actief in Bovenkerk, Aalsmeer en omgeving.

Onze vereniging is aangesloten bij KBO Noord-Holland dat deel uitmaakt van het landelijke Senioren Netwerk Nederland met ruim 210.000 leden. Dit netwerk maakt zich sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar.

De KBO is een vereniging van, voor en dóór leden. Er worden allerlei activiteiten  georganiseerd. Ook behartigen vrijwilligers de belangen van senioren bij de lokale politiek. Zo is een bestuurslid van de KBO lid van de Participatieraad Sociaal Domein, een adviesorgaan voor het college van Burgemeester en Wethouders op het gebied van zorg en welzijn.

Ook zetten diverse vrijwilligers in Bovenkerk zich in om senioren die lid zijn van de KBO te helpen bij bijvoorbeeld het invullen van hun belastingaangifte en bij het wegwijs maken in het doolhof van de regelingen voor zorg en welzijn.

Daarnaast is er een lief- en leedcommissie die aandacht schenkt aan bijzondere gebeurtenissen bij de leden.

Onze leden krijgen tien keer per jaar het magazine “Nestor” met daarbij gevoegd ons eigen, zelf gemaakte ledenblad de “Kom Bij Ons”. Hierin veel informatie over alle mogelijke relevante onderwerpen en activiteiten die worden georganiseerd.

Leden kunnen bovendien nog eens profiteren van diverse voordelen, zoals kortingen op uitjes, een collectieve aanvullende zorgverzekering en een energiecollectief.

In Bovenkerk is er een nauwe samenwerking tussen het Bewonersplatform en de KBO. Activiteiten van de KBO zijn toegankelijk voor alle inwoners van 50 jaar en ouder in Bovenkerk. Op iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur organiseren Bewonersplatform en KBO gezamenlijk een koffieochtend annex soos in het Noorddamcentrum. Ook bij het jeu de boules, het maandelijkse bezoek aan de Bowlingbaan en de periodieke gezamenlijke maaltijd in het Eetcafé van De Manen zijn niet alleen KBO-leden maar alle senioren uit Bovenkerk van harte welkom. Kom gerust eens een kijkje nemen.

Wilt u meer weten over de activiteiten die de KBO organiseert? Neem contact op met Jo Jannink, tel. 020-6457147. Hij kan al uw vragen beantwoorden. Ook kan hij u gratis proefexemplaren bezorgen van het magazine “Nestor” en van de “Kom Bij Ons”.

De contributie bedraagt per 1 januari 2024 slechts € 29,00 voor alleenstaanden en € 49,00  voor echtparen/partners.

Lid worden?

Neem even contact op met onze secretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KVK nummer: 72972130. 


Bestuur

Hier een overzicht van onze bestuursleden


Secretaris

Cobi van Veen

Telefoon: 06-24261202

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

2e Secretaris

Mieke Haver=de Graaf

Telefoon: 020-6417822

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester

Peter Huizinga

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

.